NOS Voetbal

Welke transfers zweven nog boven de markt?

Maandagavond sluit de internationale transfermarkt. Europese clubs hebben nog drie dagen om hun selectie te versterken of om juist spelers te verkopen. Real Madrid wil nog een keeper. Martin van Geel wil bij Feyenoord nog twee spelers kwijt. Welke transfers hangen nog boven de markt?

David de Gea

Louis van Gaal houdt bij Manchester United de Spanjaard al weken buiten de selectie. "Hij is niet met zijn hoofd bij ons, maar bij een andere club. Daarom speelt hij niet." Real Madrid wil de keeper overnemen van de Engelse club, maar de zaak lijkt behoorlijk op slot te zitten. De Argentijn Sergio Romero (ex-AZ) is voorlopig de eerste keeper op Old Trafford. Voor Ajax is het ook nog spannend. Jasper Cillessen wordt al weken in verband gebracht met een transfer naar United als De Gea toch nog vertrekt.

Sébastien Haller

De spits van FC Utrecht staat in de belangstelling van diverse Engelse clubs. Sunderland en Brentford zaten de afgelopen weken meerdere keren op de tribune in Utrecht. De Fransman werd deze zomer voor 'slechts' acht ton overgenomen van Auxerre. Utrecht ziet een transfer wel zitten; elke euro is er één in de Domstad.

Hakim Ziyech & Jesús Corona

FC Twente heeft de afgelopen maanden een handvol goede spelers verkocht om de grote financiële verliezen enigszins te dekken. Technisch directeur Ted van Leeuwen heeft nog twee kroonjuwelen over: Hakim Ziyech en Jésus Corona. Eerstgenoemde wordt in Duitsland gezien als de opvolger van Kevin De Bruyne bij VfL Wolfsburg, die naar Manchester City vertrekt.

Virgil van Dijk

De uitschakeling van Celtic in de voorronde van de Champions League kan nog wel eens grote gevolgen hebben voor Virgil van Dijk. De centrale verdediger wordt al weken gevolgd door Southampton-trainer Ronald Koeman. Met het missen van de Champions League kan de Schotse club de Engelse ponden waarschijnlijk goed gebruiken.

Tonny Vilhena & Elvis Manu

Feyenoord zag veel spelers komen en gaan. Technisch directeur Martin van Geel wil nog twee spelers kwijt: Tonny Vilhena en Elvis Manu. Feyenoord heeft al een akkoord bereikt met Sampdoria over Vilhena, maar de middenvelder wil in Nederland blijven.

Stefan de Vrij

Valencia wil Stefan de Vrij graag naar Spanje halen. Volgens Spaanse media hebben Lazio en Valencia zelfs al onderhandeld over de Nederlandse verdediger. Nu Lazio woensdagavond zich niet wist te kwalificeren voor de Champions League, is de kans alleen maar toegenomen dat De Vrij toch voor een avontuur in Spanje kiest.

Julian Draxler

Juventus is al weken op zoek naar een versterking op het middenveld. De nederlaag afgelopen week in de Italiaanse competitie onderstreepte de noodzaak. Julian Draxler van Schalke 04 staat bovenaan het wenslijstje. De clubs onderhandelen al langere tijd, maar witte rook blijft uit.

Thomas Müller

Wayne Rooney scoorde woensdagavond drie keer tegen Club Brugge. Toch zoekt Manchester United nog steeds een 'echte spits'. Louis van Gaal wil zijn oude pupil Thomas Müller naar Engeland halen. Volgens de Engelse kranten wil United ver gaan. Bayern München zei eerder: "Müller is niet te koop."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl