WK judo voorbij voor Elmont en Van 't End

Guillaume Elmont en Noël van 't End zijn op de WK judo in Astana in de achtste finales van de klasse tot 90 kilogram uitgeschakeld.

Elmont opende met een overwinning op de Israëliër Li Kochman (waza-ari) en won in de tweede ronde van de Jordaniër Ibrahim Khalaf, die al snel vier strafjes kreeg.

De wereldkampioen van 2005 boog vervolgens voor Europees kampioen Kirill Denisov, die ook de twee eerdere onderlinge duels had gewonnen. Elmont werd gediskwalificeerd omdat hij een seconde voor tijd een been pakte.

Ook Van 't End sneuvelt

Ook voor Noël van 't End was de WK judo na de achtste finales voorbij. De Haarlemmer verloor in de achtste finales verrassend met ippon van Komronshokh Ustopiriyon uit Tadzjikistan, die Van 't End met een binnenwaartse beenveeg verschalkte.

Van 't End was nog zo goed begonnen aan het toernooi. Hij klopte in de tweede ronde de Chinees Cheng Xunzhao met waza-ari, nadat hij in de eerste ronde een bye had.