NOS Nieuws

Storm houdt huis op Dominica

Storm Dominica

Een tropische storm heeft verwoestingen aangericht op het Caribische eiland Dominica. Er zijn overstromingen en aardverschuivingen geweest en 80 procent van het eiland zit zonder elektriciteit. Volgens lokale media zijn zeven mensen om het leven gekomen.

De storm Erika ging de afgelopen twee dagen gepaard met 38 centimeter regen op het eiland, waar zo'n 72.000 mensen wonen. Straten zijn veranderd in kolkende rivieren en vanwege overstromingen is de luchthaven gesloten. Zeker twintig inwoners worden vermist.

Antillen

Erika is ook langs de Bovenwindse eilanden van de voormalige Nederlandse Antillen getrokken. Voor zover bekend heeft dat niet tot grote problemen geleid. Wel waren uit voorzorg veel bedrijven en overheidsinstellingen dicht. Ook de luchthaven op Sint-Maarten was enige tijd gesloten.

De komende dagen trekt Erika verder door het Caribisch gebied, onder meer over Puerto Rico, de Dominicaanse Republiek en de Bahama's.

Florida

Maandag wordt de storm verwacht boven de Amerikaanse staat Florida. De kans bestaat dat Erika dan is uitgegroeid tot een orkaan. Het zou de eerste orkaan boven Florida in tien jaar tijd zijn. In 2005 maakte orkaan Wilma er 22 slachtoffers.

Gouverneur Scott van Florida heeft inwoners opgeroepen zich voor te bereiden op de komst van Erika. Bewoners van kustgebieden wordt aangeraden voor drie dagen voedsel in huis te halen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl