NOS Sport

NBA-legende Darryl 'Dr. Dunkenstein' Dawkins (58) overleden

  • Getty Images
    Darryl Dawkins is 58 jaar oud geworden
  • Getty Images
    Darryl Dawkins, de bedenker van de The Chocolate-Thunder-Flying, Robinzine-Crying, Teeth-Shaking, Glass-Breaking, Rump-Roasting, Bun-Toasting, Wham-Bam, Glass-Breaker-I-Am-Jam.

Voormalig NBA-ster Darryl Dawkins is na een hartaanval overleden. In zijn lange loopbaan speelde Dawkins veertien seizoenen in de NBA. Hij maakte 8.733 punten,gemiddeld twaalf per duel.

De center (2,11 m) maakte vooral bij Philadelphia 76ers en New Jersey Nets naam met zijn enorme dunks. In november 1979 bezweek het bord onder een dunk van Edwars die dat kunstje drie weken later herhaalde. De NBA paste daarop de regels aan: het bord stukmaken werd een overtreding.

Dawkins gaf titels aan zijn dunks als Rim Wrecker, Wham Bam en Look Out Below. De opmerkelijkste titel voor één dunk was de The Chocolate-Thunder-Flying, Robinzine-Crying, Teeth-Shaking, Glass-Breaking, Rump-Roasting, Bun-Toasting, Wham-Bam, Glass-Breaker-I-Am-Jam.

Ook voor zichzelf had hij bijnamen. Sir Slam, Dr. Dunkenstein en, de bekendste, Chocolate Thunder, werd slechts 58 jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl