NOS Voetbal

De Boer: slecht voor mijn hart

De Boer: dit is slecht voor je hart en haar

"Dit is slecht voor je hart en je haar, want die worden snel grijs." De eerste woorden van Ajax-trainer Frank de Boer na de 0-0 tegen Jablonec uit Tsjechië zijn veelzeggend. De Amsterdammers bereikten de groepsfase van de Europa League, maar makkelijk ging dat allerminst.

Lang leek er voor Ajax weinig aan de hand, tot bijna een uur voetballen. Eerst kregen de Amsterdammers een strafschop tegen. Die bleek echter niet besteed aan Jan Gregus, die de paal trof. Kort daarna kreeg Riechedly Bazoer zijn tweede gele kaart.

Terechte winnaar

"Daar geef je uit het niets de wedstrijd uit handen", moppert De Boer. "Al zie je wel dat wij daarna meer kansen krijgen. Want als wij ruimte krijgen, weten we daar wel raad mee. En we zijn terecht door naar de groepsfase, laat dat duidelijk zijn."

Grandioos was het opnieuw niet wat Ajax liet zien. Toch overheerst tevredenheid. De Amsterdammers zijn dit seizoen verzekerd van in elk geval zes Europese wedstrijden. "En dat is belangrijk voor onze jeugdige spelers", zegt De Boer. "Dit soort wedstrijden, in Verweggistan, en drie dagen later tegen Den Haag, daar word je een betere speler van."

Klaassen: we zijn door en daar gaat het om

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl