Mario Balotelli is terug bij AC Milan
NOS Voetbal

Balotelli wil wens overleden adoptievader in vervulling laten gaan

Nu Mario Balotelli weer bij AC Milan speelt, hoopt hij een wens van zijn onlangs overleden adoptievader in vervulling te laten gaan: spelen voor Italië bij het EK volgend jaar in Frankrijk. "Dat ben ik hem verschuldigd."

"Ik wil het goed doen bij Milan om weer het nationale shirt te mogen dragen", liet de 33-voudig international bij zijn presentatie weten. "Dat was één van de wensen van mijn vader voordat hij vorige maand stierf. Ik ga er alles aan doen."

Balotelli gaat voeten laten spreken

Balotelli wil een man worden

Balotelli heeft niet meer voor Italië gespeeld sinds het WK van vorig jaar. Bij het EK van 2012 was hij nog de grote man in de halve finales met twee goals tegen Duitsland. Afgelopen seizoen had hij bij Liverpool, dat hem nu verhuurt aan Milan, een vormcrisis.

Daarnaast kwam de Italiaan veelvuldig in het nieuws met flamboyant gedrag. Maar dat gaat veranderen: "Ik heb het gevoel dat ik als een kind geleefd en gespeeld heb. Nu ga ik spelen en leven als een man."

"Veel mensen geloven niet in mijn comeback, maar het is mijn plicht om het te proberen en ik weet zeker dat het gaat lukken."

Huisregels

Milan heeft in het contract met Balotelli laten opnemen dat hij het imago van de club niet mag schenden. Roken, drinken en nachtclubs mag alleen bij hoge uitzondering.

Balotelli vindt het best. "Ik weet dat ik geen fouten meer mag maken. Ik accepteer iedere regel. Ik ben niet vergeten hoe ik moet voetballen. Ik ben 25 en geen baby meer."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl