Toon Gerbrands
NOS Voetbal

Europees overwinteren is doel voor PSV

PSV staat voor een lastige opgave in de groepsfase van de Champions League. De Eindhovenaren zijn ingedeeld in een zware groep samen met VfL Wolfsburg, CSKA Moskou en het Manchester United van Louis van Gaal en oud-PSV'er Memphis Depay.

Van Gaal werkte enkele seizoenen samen met Toon Gerbrands bij AZ. Gerbrands, nu algemeen directeur van PSV, zag zijn wens uitkomen om het tegen de succestrainer op te mogen nemen.

"Ik vind dit voor PSV een mooie loting. De andere twee die we treffen dat zijn zware teams, maar uit pot 2 had dit (Manchester United) mijn voorkeur."

De landskampioen mikt op een plek bij de eerste drie in de groep en dus overwinteren in Europa. "Overwinteren is de doelstelling, of dat in de Europa League gebeurt of in de Champions League maakt niet uit. De ambitie is om het via de Champions League te doen, maar dat is niet eenvoudig als ik de loting zie."

Ambities

De club bulkt van de ambities. Waar het Nederlandse voetbal de aansluiting met de Europese top al enkele jaren kwijt is, gelooft Gerbrands dat het voor PSV mogelijk is om dat gat te dichten.

"Als je in de topsport werkt, dan moet je bezig zijn met ambities. Anders kan je de tent beter sluiten. Dus ik ben elke dag aan het werk hier, en de spelers en coaches ook, om onze ambities waar te maken en niet de doelstellingen."

Maar eerst wacht Feyenoord. De Rotterdammers zijn zondag de volgende tegenstander van PSV in de eredivisie. En op dat cruciale duel gaat al snel de focus in Eindhoven. "Dit hoofdstuk wordt nu gesloten, we gaan op weg naar zondag."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl