Lionel Messi is de gevierde man bij Barcelona
NOS Voetbal

Messi verkozen tot beste voetballer van Europa

Lionel Messi is uitgeroepen tot beste speler van het afgelopen seizoen in het Europese clubvoetbal. De speler van FC Barcelona,die de titel ook in 2011 won, hield in de stemming onder54 journalisten zijn ploeggenoot Luis Suárez en de winnaar van vorig jaar Cristiano Ronaldo (Real Madrid) achter zich. De Argentijn kreeg liefst 49 van de 54 stemmen. Drie journalisten vonden de Uruguayaan de beste, twee stemden er voor de Portugees.

Celia Sasic, die als aanvalster met FFC Frankfurt de Champions League won, werd tot beste vrouwelijke speler gekroond. Zij bleef Amandine Henry (Olympique Lyon) en haar ploeggenote Dzsenifer Marozsán voor.

Messi maakte, zo bleek uit een poll op internet, ook het mooiste doelpunt in de Europese competities. De lob waarmee hij Bayern München-doelman Manuel Neuer verschalkte in de halve finales van de CL, kreeg 39% van de stemmen. Ronaldo (fraaie aanval tegen Liverpool) werd tweede met 24%.

Marc-André ter Stegen kreeg de prijs voor de beste keepersactie van het afgelopen seizoen. De Duitse sluitpost van FC Barcelona kreeg 28% van de stemmen voor zijn dubbele redding tegen Bayern. Vooral de reflex, waarmee hij de tweede inzet van Robert Lewandowski op de lijn wist te keren, gaf de doorslag.

Messi maakt de 2-0 met sublieme actie

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl