Veel mensen vinden dat het kasteel nu op SpongeBob Squarepants lijkt
NOS Nieuws

Onderzoek naar renovatie 'SpongeBob-kasteel' in Turkije

In Turkije is een onderzoek ingesteld naar de renovatie van een oud kasteel. Sinds de verbouwing klagen veel mensen dat het gebouw zijn historische karakter is kwijtgeraakt. Het bouwwerk zou nu zelfs lijken op SpongeBob Squarepants, een tekenfilmfiguur van de Amerikaanse kinderprogrammazender Nickelodeon.

Het bestuur van de kuststad Sile, waar het kasteel staat, heeft een commissie de opdracht gegeven te onderzoeken in hoeverre er bij de renovatie is afgeweken van de oorspronkelijke contouren.

Het kasteel voor en na de renovatie

Neus en ogen

Sinds de verbouwing heeft het gebouw strakke, rechthoekige vormen en heeft het vensters waar je een neus en twee ogen in kan zien. Op sociale media maken veel mensen de vergelijking met SpongeBob. "Het nieuwe kasteel is opgedragen aan SpongeBob", plaatst iemand op Twitter. "Historisch kasteel omgebouwd tot lego-standbeeld van SpongeBob", zegt een ander.

Het kasteel is ongeveer 2000 jaar oud. Vijf jaar geleden werd begonnen met de renovatie. Volgens de projectmanager moest het gebouw grondig aangepakt worden, omdat het anders dreigde in te storten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl