De vrachtwagen met de dode vluchtelingen wordt afgesleept
NOS Nieuws

Dodental Oostenrijkse vrachtwagen nog niet bekend

Het is nog steeds niet bekend hoeveel vluchtelingen de vrachtwagen vervoerde die in Oostenrijk is aangetroffen. Op een persconferentie zei de Oostenrijkse politie dat er waarschijnlijk meer dan twintig slachtoffers zijn en mogelijk vijftig. Het dodental wordt waarschijnlijk morgen bekendgemaakt op een persconferentie die voor 11.00 uur gepland staat.

De politie heeft na een eerste blik in de vrachtwagen het voertuig naar een grote koelhal overgebracht, omdat de lichamen al aan het ontbinden waren. Daar worden ze geborgen. Omdat dat nog niet is afgerond, blijft het bij een eerste schatting. De lichamen worden daarna naar Wenen gebracht voor een uitgebreide autopsie.

Boedapest

Er zijn aanwijzingen dat de vluchtelingen al dood waren voor de vrachtwagen Oostenrijk binnenreed. Waarschijnlijk waren ze al anderhalf tot twee dagen dood. Verder zegt de politie dat de vrachtwagen gisteren in de buurt van Boedapest is gesignaleerd. Hij is in de loop van de avond de grens met Oostenrijk overgestoken.

De chauffeur van de wagen is spoorloos. De politie vermoedt dat de dader of daders Oostenrijk al verlaten hebben.

De vrachtwagen werd aan het eind van de ochtend gevonden op de vluchtstrook van de A4, tussen Neusiedl en Parndorf, dicht bij de grens met Hongarije. De wagen heeft een Hongaars kenteken. Bij de jacht op de chauffeur wordt samengewerkt met de Hongaarse politie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl