NOS Sport

Felix verwacht felle strijd op de 200 meter

Felix: verwacht mooie strijd op 200 meter

De Amerikaanse Allyson Felix is dit seizoen de snelste op de 200 meter. Maar zij ontbreekt in Peking op deze afstand. Felix liet de dubbele sprint schieten op de WK, omdat het niet te combineren viel met de 400 meter, het andere nummer waarop ze een wereldtopper is. Een succesvolle keuze, want ze veroverde donderdag de titel.

De 400 meter was voor Felix een grotere uitdaging dan de afstand waarop ze al zo veel triomfen boekte. De Amerikaanse, regerend olympisch kampioene op de 200 meter, heeft het idee om volgend jaar beide afstanden op de Spelen te combineren. Het wedstrijdschema van Rio zoals dat er nu ligt, maakt dat echter heel moeilijk. "Dat is nog niet definitief. Ik wacht af wat er gebeurt", zei ze donderdag tegen de NOS.

Vrijdag zal ze met pijn in het hart de finale van de 200 meter volgen. "Dat doet best zeer. Het is meestal een duel tussen Jamaica en Amerika", verklaarde Felix met een grote glimlach op haar gezicht. De Amerikaanse weet dat er een kaper op de kust ligt in de persoon van Dafne Schippers.

Baan 6

Schippers start in de finale in de gunstige baan 6. De Nederlandse titelkandidate heeft twee sterke Amerikaanse sprintsters voor zich: Candyce McGrone (baan 7) en Jeneba Tarmoh (baan 8). In de rug van Schippers begint de rappe Jamaicaanse Elaine Simpson aan de 200 meter.

De winnares van zilver op de 100 meter is de nummer drie van de wereldranglijst dit seizoen. Naast Felix was ook de Amerikaanse McGrone sneller dan de Nederlandse atlete. Het verschil tussen de twee sprintsters is echter verwaarloosbaar. McGrone was in een rechtstreeks duel in Monaco een fractie rapper: 22,08 om 22,09.

"Het wordt een finale met hele mooie tijden", is de stellige overtuiging van Felix, die vooral zal duimen voor teamgenote Jeneba Tarmoh. De medailles op de 200 meter worden vrijdag verdeeld om 15.00 uur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl