Politiemensen onderzoeken de vondst van een dode man op de A73 bij de Roertunnel bij Roermond

Dode man op vluchtstrook van A73 bij Roermond

Op de vluchtstrook langs de snelweg A73 bij Roermond is een dode man gevonden. Ambulancebroeders zagen rond 13.00 uur een auto op de vluchtstrook staan en het slachtoffer op het asfalt liggen; hij was al overleden.

Over de identiteit van de man kan de Limburgse politie nog niets zeggen.

Het ambulancepersoneel zag vlakbij drie mannen staan die er meteen vandoor gingen in een auto. In verband daarmee zoekt de politie naar een beige Jaguar met een Nederlands kenteken.

Drietal gezocht

Een van de mannen droeg volgens de politie een tulband. De politie heeft nog geen spoor van het drietal en roept de hulp van het publiek in om de auto te vinden.

De nabije Roertunnel is voor onderzoek nog steeds afgesloten. Ook in noordelijke richting is de A73 dicht vanaf de afrit Herten.

Dode man op vluchtstrook A73 bij Roermond

Liquidatie België

De Limburgse politie onderzoekt of er een verband is met een liquidatie net over de grens in België. In de plaats Opglabbeek werd vanmiddag een voorstaand lid van een beruchte Belgische drugsbende door het hoofd geschoten.

Het slachtoffer werd op een bedrijventerrein onder vuur genomen. De daders zaten volgens de Belgische politie in een auto met een Nederlands kenteken. Er wordt rekening mee gehouden dat ze vervolgens naar Nederland zijn gereden.

Volgens Nikolas Vanhecke, misdaadverslaggever bij de Belgische krant De Standaard, is het slachtoffer de leider van de bende. "Het gaat om Silvio Aquino, die samen met zijn broer hoofdverdachte is in een van de grootste drugszaken ooit in België", zegt Vanhecke in het NOS Radio 1 Journaal. "De Aquino's worden vervolgd voor de smokkel van 2,5 ton cocaïne, met een straatwaarde van ongeveer 73 miljoen euro. Silvio was zo ongeveer de CEO van de bende."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl