Usain Bolt is Justin Gatlin weer te snel af
NOS Sport

Bolt wint 200 meter en blijft onbetwiste sprintkoning

Usain Bolt blijft de koning van de sprint. De Jamaicaan is bij de WK in Peking ongenaakbaar gebleken op de 200 meter. In de finale versloeg de titelverdediger de Amerikaan Justin Gatlin, die hem op de 100 meter nog bijna van de titel beroofde.

Bolt won in 19,55, Gatlin noteerde als nummer twee 19,74. Brons was voor de Zuid-Afrikaan Anaso Jobodwana (19,87).

Bolt verslaat Gatlin op de 200 meter

De Jamaicaan deed het dit keer in het 'Vogelnest' van Peking zonder wereldrecords. Op de 100 meter had hij het lastig tegen Gatlin. Op de dubbele afstand was het klasseverschil veel groter. Bolt gaat in Peking ook nog op voor zijn derde wereldtitel met de 4x100 meter.

Speciaal

Peking blijft speciaal voor de snelste man ter wereld. Zeven jaar geleden maakte hij naam met sublieme races in het karakteristieke stadion tijdens de Olympische Spelen. Met drie gouden medailles, fabelachtige wereldrecords en grappen en grollen op de baan sloot het publiek in Peking en ver daarbuiten de sprinter in de armen.

Bij zijn terugkeer was het enthousiasme nog net zo groot. Bolt voldeed deze week aan de verwachtingen, hoewel het verschil op de 100 meter miniem was. Gatlin verloor de strijd met slechts één-honderdste van een tel. De Amerikaan was enorm teleurgesteld. De wereldkampioen van 2005 achtte zich kansrijk, omdat hij veruit de snelste was geweest in de aanloop naar de WK.

Usain Bolt is populair in Peking

Cameraman rijdt Bolt omver

Bolt is echter een toernooispecialist, loopt elke ronde beter. De 200 meter blijft zijn specialiteit. Na afloop wees hij even naar zichzelf. De beste sprinter uit de historie is nog niet van plan zijn koninkrijk af te staan.

Daar kan zelfs een ongeluk met een cameraman in het Vogelnest, die hem op de baan onderuit rijdt, niets aan veranderen.

Cameraman op Segway rijdt Bolt omver

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl