Sifan Hassan eindigt in de halve finales als vijfde
NOS Sport

Hassan mist WK-finale 800 meter

Sifan Hassan moet zich tevreden stellen met het brons dat ze bij de WK in Peking op de 1.500 meter heeft veroverd. De Nederlandse atlete lukte het donderdag niet een plaats af te dwingen voor de finale van de 800 meter. In haar serie van de halve finales eindigde ze als vijfde in een persoonlijk record van 1.58,50.

Hassan trof het niet bij de indeling van de halve finales. Ze stuitte in al weer haar vijfde race op het toernooi in Peking op de Keniaanse titelverdedigster Eunics Jepkoech Sum en de Europese kampioene Marina Arzamasova uit Wit-Rusland.

Hassan redt het niet op 800 meter

Snelle doorkomst

De Nederlandse kwam na de eerste bocht op de vijfde positie terecht. De doorkomst na 400 meter ging in 57,31 en in de slotronde twijfelde Hassan even na ruim 500 meter. Ze zette aan, maar trok niet door.

Op het laatste rechte stuk had de Nederlandse de vierde plaats in handen, die eventueel nog recht op de finale zou geven. De twee voorgaande series waren namelijk lang niet zo snel. Het lukte niet die positie vast te houden. "Ik heb gedaan wat ik kon", zei de geboren Ethiopische.

Hassan: meer zat er niet in

Zware benen, maar geen spijt

Hassan was zwaar teleurgesteld nadat ze op de 1.500 meter brons had veroverd. Ze wilde meer, maar onervarenheid in grote finales brak haar op. De 800 meter was even een vraagteken, maar uiteindelijk liep de specialiste van 1.500 en 5.000 de afstand in Peking om vooral tactisch bij te leren.

In haar vijfde race op de WK sloeg de vermoeidheid toe. "Ik had hele zware benen. Deze serie was heel moeilijk, heel snel. Deze ervaring neem ik wel mee. Ik heb me altijd gericht op de 1.500 en 5.000 meter. Ik heb er geen spijt van dat ik de 800 meter hier heb gelopen. Meer zat er niet in."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl