Brittney Reese strandt in de kwalificaties op de WK in Peking
NOS Sport

Verspringster Reese verrassend uitgeschakeld

Bij de WK atletiek is onverwacht een einde gekomen aan de jarenlange dominantie van verspringster Brittney Reese. De Amerikaanse won sinds 2009 ieder mondiaal toernooi in de buitenlucht waar ze aan deelnam, maar faalde in Peking in de kwalificatie.

Reese, drievoudig wereldkampioene en winnares van olympisch goud in Londen, kwam niet verder dan 6,39 meter, waarmee ze 24ste werd in het veld van 34 deelneemsters. De titelverdedigster had 6,75 meter moeten springen om zich te kwalificeren en ontbreekt nu voor het eerst in tien jaar in een WK-finale.

Normaal gesproken zou kwalificatie een eenvoudige opgave zijn geweest voor de 28-jarige Reese. Twee jaar geleden werd ze in Moskou wereldkampioene met een sprong van 7,01 meter en in Londen werd ze olympisch kampioene met 7,12 meter.

Hobbels op de weg

De tegenvallende prestatie is te wijten aan een heupoperatie die ze enkele maanden geleden onderging en waarvan ze nog steeds niet helemaal is hersteld. "Het ging niet zoals ik had verwacht", sipte de titelverdedigster. "Ik ben op de weg terug, maar er zijn hobbels op de weg. Het is een langzaam proces."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl