De hulpdiensten zijn uitgerukt
NOS NieuwsAangepast

Verwarde man Amersfoort opgepakt

In Amersfoort is een man opgepakt die zou hebben gedreigd zijn huis op te blazen. De aanhouding volgde op een uitgebreide zoektocht door de politie, waarbij onder meer Burgernet werd ingezet.

De politie ging naar het huis van de man na een melding dat hij een ontploffing wilde veroorzaken. Vanwege explosiegevaar werd een aantal omwonenden geëvacueerd.

Mountainbike

Toen bleek dat de man niet thuis was, werd een Burgernet-bericht verstuurd. De verwarde man, van twee meter lang, zou in een korte broek en met een hawaïhoedje op een mountainbike fietsen. Mensen werd gewaarschuwd niet in te grijpen, omdat de man gevaarlijk kan zijn.

Aan het eind van de avond zagen getuigen de man niet ver van het politiebureau in Amersfoort en seinden de politie in. Hij was verward, maar verzette zich niet bij zijn arrestatie, zegt een politiewoordvoerder.

Dezelfde man bezorgde de politie eerder deze maand ook al handenvol werk. Hij had toen de gaskraan in zijn woning opengedraaid. Een arrestatieteam wist hem zijn huis uit te praten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl