Asielzoekers komen aan bij de Zeelandhallen in Goes, een tijdelijke opvanghal voor asielzoekers
NOS Nieuws

Mogelijk asielzoekers opgevangen in Autotron Rosmalen

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zoekt naar meer tijdelijke opvanglocaties voor vluchtelingen. Een van de opties die het COA onderzoekt is het Autotron in Rosmalen. Het COA is in gesprek met het bedrijf Libéma, dat verschillende evenementenhallen in Nederland heeft.

In twee panden van Libéma worden al asielzoekers gehuisvest: de Zeelandhallen in Goes en de IJsselhallen in Zwolle. Het COA heeft Libéma ook benaderd voor een locatie in Assen. Het bedrijf beheert daar de TT Hal.

"Het zijn open gesprekken en er ligt dus geen officieel verzoek bij de gemeenten", zegt een woordvoerder van het COA. "Het hoeft ook niet morgen, maar pas als het echt noodzakelijk is, als er meer asielzoekers komen." Volgens het COA zijn de betreffende gemeenten wel op de hoogte van de plannen.

Het COA zegt dat er op dit moment wekelijks zo'n 1600 vluchtelingen bij komen in Nederland. Vandaag werd duidelijk dat er naast het aanmeldcentrum in Ter Apel mogelijk een tweede centraal ontvangstcentrum voor asielzoekers komt, in Gilze-Rijen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl