NOS Wielrennen

Dumoulin stond al bijna onder de douche

Dumoulin stond al bijna onder de douche

Precies 51 dagen geleden zou hij de gele trui in de Tour de France om zijn schouders krijgen. Maar een zware valpartij zat die droom in de weg. Nu is Tom Dumoulin pardoes de nieuwe leider in de Vuelta.

"Dit is wel een cadeautje", was zijn eerste reactie voor de Spaanse microfoon. "Ik was al bij de ploegbus toen ik het hoorde. Eigenlijk baalde ik van de etappe, omdat ik mijn team niet kon helpen in de finale. We gingen voor een ritzege met John", verwijst Dumoulin naar zijn ploegmaat Degenkolb.

Pas even later, toen de huldigingsceremonie al op het punt stond te beginnen, kreeg hij het bericht in zijn oortje. Esteban Chaves zat achter de breuk in het peloton en verloor zes seconden ten opzichte van de Giant-renner, die slechts vijf tellen achter hem stond in het klassement. "Ik hoorde opeens dat ik de rode trui had", glimlacht de Limburger.

'Geef deze niet op zonder gevecht'

Dumoulin is niet van plan de leiderstrui snel af te staan. "Dit is een succes van het hele team. Bovendien een pleasant surprise", aldus Dumoulin in het Engels. "Ik geef deze niet op zonder een gevecht. Het kan zijn dat ik 'm een keer verlies, maar ik ga 'm zo lang mogelijk verdedigen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl