NOS Nieuws

Schutter Virginia plaatste beelden op sociale media

Op Twitter zijn nieuwe beelden opgedoken van de schietpartij waarbij een Amerikaanse verslaggeefster en cameraman vandaag om het leven kwamen. De beelden zijn gemaakt door de dader zelf.

In de schokkende video van 25 seconden is, vanuit het oogpunt van de schutter, te zien dat deze aan komt lopen en vervolgens schiet op de verslaggeefster.

De video verscheen op het account van ene Bryce Williams. Die plaatste kort daarvoor al berichten over de slachtoffers. Over Alison, de verslaggeefster, zegt hij dat ze racistische opmerkingen heeft gemaakt. Over de cameraman staat er: "Adam stapte al na één keer met mij te hebben gewerkt naar personeelszaken."

Het Twitteraccount is inmiddels verwijderd.

Ontevreden medewerker

Volgens de gouverneur van de staat Virginia, waar de schietpartij plaatsvond, is de schutter een ontevreden oud-medewerker van WDBJ7, het tv-station dat op dat moment met een uitzending bezig was. Hij zegt dat er geen sprake is van een terroristische daad.

De Amerikaanse politie zegt dat het gaat om de 41-jarige Vester Lee Flanagan uit Roanoke, Virginia. Op sociale media zou hij de schuilnaam Bryce Williams gebruiken.

Ongelukkig

Tussen 2012 en 2013 werkte hij bij WDBJ7. De directeur van het tv-station zegt tegen Amerikaanse media dat Flanagan een ongelukkige man was. "Hij kwam bij ons in dienst als verslaggever. Al snel kreeg hij de reputatie van iemand met wie het moeilijk was om samen te werken."

Hij had vaak woede-uitbarstingen, zegt de directeur. "Na het zoveelste incident is hij ontslagen, maar dat ging niet gemakkelijk. We hebben de politie moeten bellen om hem uit het gebouw te zetten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl