Ben Rienstra was afgelopen weekend nog matchwinner tegen FC Twente
NOS Voetbal

PEC raakt opnieuw middenvelder kwijt, Rienstra naar AZ

Ben Rienstra keert terug naar het oude nest. PEC Zwolle en AZ hebben een akkoord bereikt over de 25-jarige middenvelder. De speler moet zelf nog wel tot een akkoord komen.

Voor PEC-trainer Ron Jans, die het gehele middenveld van vorig seizoen moet vervangen, is het vertrek een fikse aderlating. Eerder zag de club Jesper Drost al naar FC Groningen vertrekken en Mustafa Saymak komt dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie omdat hij zijn kruisband heeft afgescheurd.

De club uit Zwolle kan het geld echter goed gebruiken, daarom vertrekt nu ook Rienstra.

Geboren in Alkmaar

Rienstra werd geboren in Alkmaar en kwam in de jeugd uit voor Ajax en AZ. In 2010 vertrok hij naar Heracles Almelo omdat er in het eerste van AZ geen plek voor hem was. Bij Heracles speelde hij vier seizoenen, om vervolgens bij PEC te tekenen. Daar kende hij een prima jaar met 32 competitieduels en vijf doelpunten. Rienstra was afgelopen weekend nog matchwinner tegen FC Twente, hij maakte de 2-1.

Na iets meer dan één seizoen komt er nu dus een einde aan zijn dienstverband in Zwolle. Tegenover het vertrek van Rienstra staat waarschijnlijk wel de komst van Gustavo Hebling. De Braziliaanse middenvelder wordt voor twee seizoenen gehuurd van Paris Saint-Germain.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl