NOS Sport

Verrassende wereldtitel Van Niekerk op 400 meter

Van Niekerk verrast op 400 meter

Wayde van Niekerk heeft bij de WK atletiek in Peking op imponerende wijze de wereldtitel op de 400 meter in de wacht gesleept. De Zuid-Afrikaan snelde in 43,48 (de snelste tijd van het jaar) naar de mooiste zege uit zijn carrière.

Van Niekerk ging er na de start als een speer vandoor en hield aan het einde van de ronde nog genoeg over om goud te pakken. Hij hield titelhouder LaShawn Merritt (43,65) uit de VS en olympisch kampioen Kirani James (43,78) uit Grenada achter zich.

Van Niekerk had James begin juli ook al geklopt in Parijs en won vervolgens ook in Londen. Isaac Makwala (met 43,72 de snelste van het seizoen) werd vijfde. Na de race was de Zuid-Afrikaan zo uitgeput, dat hij per brancard naar de catacomben werd vervoerd.

Naar het ziekenhuis

De pas 23-jarige Van Niekerk is nu de op drie na snelste 400-meterloper uit de historie. Alleen Michael Johnson, Butch Reynolds en Jeremy Wariner waren ooit sneller.

Na zijn race ondervond de Zuid-Afrikaan de negatieve gevolgen van zijn supersnelle race. Hij moest in een ambulance worden afgevoerd naar het ziekenhuis, vanwege uitputtingsverschijnselen.

Wereldkampioen Wayde van Niekerk wordt afgevoerd

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl