NOS Sport

Martina mist finale 200 meter op eenhonderdste

  • NOS
    De finalisten van de 200 meter in Peking

Churandy Martina heeft zich bij de WK atletiek in Peking net niet weten te plaatsen voor de finale van de 200 meter. De Nederlander eindigde in zijn halve finale met een tijd van 20,20 als derde, slechts eenhonderdste achter de tweede plaats. Die zou recht hebben gegeven op rechtstreekse kwalificatie voor de finale.

De Europees kampioen van 2012 liep met 20,20 zijn beste tijd van het seizoen. De Brit Zharnel Hughes won de serie in 20,14, de Jamaicaan Nickel Ashmeade werd tweede in 20,19. Ook de twee snelste verliezers plaatsten zich voor de eindstrijd, maar daarvoor kwam Martina uiteindelijk een tiende seconde tekort.

Gatlin en Bolt winnen

De favorieten Justin Gatlin en Usain Bolt maakten hun faam in de andere twee halve finales waar: ze waren de enige sprinters die onder de 20 seconden doken. De Amerikaan Gatlin won de tweede halve finale in 19,87, de Jamaicaan Bolt was in 19,96 de snelste in de derde halve finale.

De finale van de 200 meter is donderdag om 14.55 uur Nederlandse tijd, live op NPO 1 en NOS.nl.

Martina toch blij

Nadat alle halve finales gelopen waren, bleek Martina niet tot de twee snelste verliezers te behoren. Martina zei desondanks 'blij' te zijn met zijn prestatie. "Ik heb mijn best gedaan. En het voelt goed, dat is het belangrijkste", zei hij na zijn race.

Martina: sowieso blij met mijn tijd

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl