NOS Sport

Hejnová prolongeert hordentitel in Peking

Hejnová weer wereldkampioen op 400 horden

Zuzana Hejnová heeft in Peking haar wereldtitel op de 400 meter horden geprolongeerd. De Tsjechische atlete liep in een vlekkeloze stijl naar de beste tijd van het seizoen: 53,50.

De Amerikaansen Shamier Little (53,94) en Cassandra Tate (54,02) moesten ruim achter Hejnová genoegen nemen met het zilver en het brons. De 28-jarige Hejnová won bij de Olympische Spelen van 2012 brons en veroverde een jaar later goud bij de WK.

Dit jaar won ze drie van de zes Diamond League-wedstrijden. Kaliese Spencer won de eerste drie, maar kwam er in de WK-finale niet aan te pas. De 28-jarige Jamaicaanse (zilver bij de WK indoor) werd laatste in 55,47.

Jepkemoi grijpt goud op steeple

Hyvin Kiyeng Jepkemoi veroverde de wereldtitel op de steeplechase. De 23-jarige Keniaanse was in een zinderende eindsprint de Tunesische Habiba Ghribi en de verrassende Duitse Gesa Felicitas Krause te snel af.

Bij absentie van titelhoudster Milcah Chemos Cheywa en olympisch kampioene Joelia Zaripova waren de Keniaansen Jepkemoi en Virginia Nyambura (die dit jaar drie Diamond League-wedstrijden won), Ghribi (zilver op de Spelen) en de Ethiopische Hiwot Ayalew favoriet.

Jepkemoi, Ghribi en Krause (negende in 2011 en 2013 en achtste op de Spelen) gingen zij-aan-zij over de laatste horde, waarna Jepkemoi de titel greep.

Jepkemoi wint goud met zinderende eindsprint

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl