Google-medewerkers op de campus van het bedrijf
NOS Nieuws

Aan de slag bij Google na geheime sollicitatieprocedure

  • Nando Kasteleijn

    Techredacteur

  • Nando Kasteleijn

    Techredacteur

"Ik dacht dat ik niet klaar was voor een baan bij Google, maar daar dacht Google zelf anders over." Max Rosett, die net een carrière-switch had gemaakt, belandde onlangs via een bijzondere sollicitatieprocedure als programmeur bij de internetgigant.

Een belangrijk deel van Google's medewerkersbestand bestaat uit programmeurs. Die heeft het bedrijf hard nodig, omdat ze diensten als Gmail, Google Maps en de zoekmachine draaiende houden. Google zoekt daarom altijd naar nieuwe collega's. Het bedrijf kan daarvoor natuurlijk langs universiteiten gaan, maar het staat er ook om bekend de dingen liever net iets anders aan te willen pakken.

Zin in een uitdaging?

Het bedrijf zou via Google Zoeken programmeurs rekruteren. Op het moment dat een programmeur bepaalde zoektermen intikt, zou de volgende melding verschijnen: "Je spreekt onze taal, heb je zin in een uitdaging?" Klik je vervolgens op "ja", dan krijg je een aantal opdrachten.

Zo zouden programmeurs de uitnodiging krijgen

Max Rosett schrijft in een blog dat hij de uitdaging accepteerde en na verschillende rondes succesvol te hebben voltooid een telefoontje kreeg van een recruiter. Of hij langs wilde komen bij Google. Na een dag ook daar raadsels te hebben opgelost, kreeg hij een baan aangeboden.

'Succes en veel plezier!'

Zijn verhaal klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Toch blijkt de 'sollicitatiepagina' al langer te bestaan. Zo schreef Business Insider vorig jaar al over deze sollicitatie-methode, die te vinden is via google.com/foobar. Ook op Reddit, een bekend internetforum, dook de pagina vorig jaar op en lieten diverse gebruikers weten weleens te zijn langs geweest voor een sollicitatie.

Alleen toen Business Insider bij Google wilde controleren of ze inderdaad op deze manier medewerkers aannemen, kregen ze van een woordvoerder een nogal cryptische reactie: "import string z=string.ascii_lowercase m=''.join([z[6],z[11],z[7],z[5]]) print(m)". Een boodschap die kan worden vertaald als "glhf", of wel de Engelse woorden "Good luck, have fun".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl