NOS Sport

Schippers ontspannen naar halve finales 200 meter

Schippers met gemak naar halves finale 200 meter

Dafne Schippers is bij de WK atletiek in Peking overtuigend doorgedrongen tot de halve finales van de 200 meter. De Europees kampioene, die maandag zilver veroverde op de 100 meter, won haar serie met overmacht in 22,58.

Schippers nam meteen de leiding, keek af en toe rustig om zich heen waar de concurrentie zich bevond en liep op het laatste rechte stuk ontspannen naar de finish.

De 23-jarige Utrechtse noteerde in totaal de vijfde tijd in de series. Alleen de Britse Dina Asher-Smith (22,22), de Amerikaanse Candyce McGrone (22,45), de Jamaicaanse Sherone Simpson (22,52) en de Bulgaarse Ivet Lalova-Collio (22,54) waren sneller dan Schippers.

Schippers: het ging zo makkelijk

Makkelijk

"Het ging makkelijker dan verwacht", sprak Schippers na haar race. "Ik was nog een beetje moe na de 100 meter, maar het ging makkelijk. Qua energie heb ik veel gespaard."

De sprinter kwam lang niet in de buurt bij haar eigen Nederlandse record (22,03), maar denkt nog een stuk harder te kunnen. "Een persoonlijk record moet er nog wel in zitten", zei de sprintster. De halve finales op de 200 meter worden donderdag gelopen, de finale is vrijdag.

Kanshebber

Schippers geldt op de 200 meter als groot kanshebber voor goud, want twee belangrijke concurrenten slaan de 200 meter over: de Jamaicaanse titelverdediger Shelly-Ann Fraser-Pryce en de Amerikaanse olympische kampioene Allyson Felix.

Een andere kanshebber, Veronica Campbell-Brown, riskeerde in de serie vóór Schippers een diskwalificatie. De Jamaicaanse won haar race met overmacht, maar finishte in de verkeerde baan.

De Jamaicaanse kwam op een baan in de buitenbocht uit, dus haalde geen voordeel uit haar opvallende manoeuvre. "Het gebeurt vaker, valt me wel op. Maar ik heb er geen moeite mee'', zei Schippers over de actie van haar concurrente. Ook de IAAF oordeelde dat de actie van Campbell-Brown reglementair is.

Campbell-Brown kiest verkeerde baan op 200 meter

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl