Mario Balotelli staat bekend om zijn extravagante kapsels
NOS Voetbal

'Geen gekke kapsels meer voor Balotelli'

AC Milan doet er bij de terugkeer van enfant terrible Mario Balotelli alles aan om de spits in het gareel te houden. De club heeft een clausule in zijn contract laten opnemen waarin onder meer staat dat hij geen extravagante kapsels en kleding mag dragen. Dat meldt de Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport.

Sinds dinsdag is Balotelli weer terug in Milaan. De rossoneri huren de flamboyante spits dit seizoen van Liverpool. Balotelli verhuisde vorig jaar voor 20 miljoen euro van Milaan naar Liverpool, maar kon niet imponeren bij de Reds. De 25-jarige Italiaan maakte welgeteld één doelpunt in de Premier League.

Regels die ook voor de luchtmacht gelden

Milan heeft de nodige ervaring met het 25-jarige probleemkind en wil niet dat de spits het imago van de club aantast. Daarom neemt de club een hele reeks voorzorgsmaatregelen.

De algemeen directeur van Milan zegt in de Gazzetta dat de voorwaarden in het contract zijn gebaseerd op de regels die gelden voor Italianen die de luchtmacht dienen.

Geen nachtclubs voor Balotelli

Zo staat in zijn contract dat hij zich moet houden aan een gezonde levensstijl. Volgens de Gazzetta worden ook de social mediakanalen van de Italiaan scherp in de gaten gehouden door de club. Ook is het voor Balotelli verboden om te roken en om nachtclubs te bezoeken. Hij mag ook niet te veel drinken en hij moet op tijd komen voor de training.

  • AFP
    Balotelli viert zijn tweede doelpunt tegen Duitsland in de gewonnen halve finale op het EK
  • AFP
    Balotelli (l) en Ashley Williams (r) van Swansea City
  • EPA
    Het kapsel van Mario Balotelli in mei 2013
  • EPA
    Het kapsel van Mario Balotelli in november 2015
  • EPA
    Balotelli in het shirt van Italië tijdens het WK van 2014
  • AFP
    Balotelli scoort voor AC Milan tegen Ajax in de groepsfase van de Champions League in 2013
  • EPA
    Het kapsel van Mario Balotelli in november 2011

Probleemkind

Voor zijn transfer naar Liverpool speelde Balotelli anderhalf jaar voor AC Milan, dat hem begin 2013 had weggeplukt bij Manchester City. In die periode maakte hij 26 competitietreffers.

Maar hij misdroeg zich ook wel eens. Zo sloeg hij een microfoon van een verslaggever weg omdat hij na diens kritische vragen vond dat de journalist "niets van voetbal had begrepen" en werd hij met een sigaret betrapt op het toilet van een trein.

Toen Balotelli nog bij Manchester City speelde veroorzaakte hij een brand in zijn eigen huis omdat hij vuurwerk had afgestoken in de badkamer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl