NOS Sport

Een dag later baalt Hassan nog steeds van brons

Hassan had een hele korte nacht

Sifan Hassan was na haar race op de 1.500 meter op de WK atletiek boos op zichzelf. De bronzen medaille voelde als een nederlaag, die ze zichzelf had toegebracht. Een dag later is dat gevoel nog niet weg bij de Nederlandse atlete. "De manier waarop ik heb verloren is pijnlijk voor mij."

"Ik had iets eerder mee moeten gaan. Het is mijn fout", was dinsdag haar harde oordeel over zichzelf. Vandaag bleek ze nog net zo kritisch, nadat ze zich geplaatst had voor halve finales van de 800 meter. "Het is moeilijk om erover te praten. Ik heb mijn race bekeken en ik heb zo hard gelopen. De laatste 700 meter harder dan iedereen, maar ik heb op de foute manier gekoerst."

Hassan maakte tijdens de 1.500 meter een tactische fout. Ze zat achter in de groep toen winnares Genzebe Dibaba versnelde. Hassan zette een sprint in om de achterstand ongedaan te maken, maar zat te ver weg om de Ethiopische nog te bedreigen. "Daarom loop ik vandaag ook de 800 meter. Om meer ervaring op te doen. Want een gebrek aan ervaring is de reden dat ik gisteren verloor."

En daarom kan Hassan maar moeilijk leven met de derde plek van dinsdag. "Als ik alles perfect doe en ik word derde, dan moet ik dat accepteren. Maar de manier waarop ik heb verloren ..."

Vanavond moet ze nog een keer naar het olympisch stadion, om haar bronzen medaille op te halen. Gaat Hassan wel lachen op het podium? "Ik hoop het. Ik doe mijn best."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl