Hockeyers treffen acht keer doel tegen Rusland

De Nederlandse hockeyers hebben op de EK in Londen ook hun derde pouleduel gewonnen. De ploeg van bondscoach Max Caldas, al zeker van een plek in de halve finales, was met 8-0 te sterk voor Rusland, dat zijn derde nederlaag leed.

Oranje stuit in de halve finales op Ierland, dat verrassend België uitschakelde. De Belgen kwamen niet verder dan 2-2 tegen de Ieren.

Vervlogen

Mocht Rusland nog hoop gehad hebben op een goed resultaat, dan was die al snel vervlogen. Mink van der Weerden benutte in de eerste minuut een strafcorner en zes minuten later maakte Robbert Kemperman al 2-0 nadat Mirco Pruyser de paal geraakt had.

Nog voor rust liep Nederland verder uit via Jeroen Hertzberger (mooie backhand) en Van der Weerden (strafbal). Na een slordig derde kwart voerden Hertzberger (2x), Constantijn Jonker en Billy Bakker de score verder op.