Bert van Marwijk tekent voor één jaar
NOS Voetbal

Van Marwijk nieuwe bondscoach Saudi-Arabië

Bert van Marwijk is de nieuwe bondscoach van Saudi-Arabië. Dat meldt de voetbalbond van het land op Twitter. De voormalig bondscoach van Oranje zou een eenjarig contract hebben getekend, dat op 1 september ingaat.

Met de 63-jarige Van Marwijk als coach hoopt Saudi-Arabië zich te plaatsen voor het WK van 2018 in Rusland. De eerste WK-kwalificatiewedstrijd tegen Palestina werd met 3-2 gewonnen. Van Marwijks eerste wedstrijd zou op 3 september zijn. De tegenstander is dan Oost-Timor. Saudi-Arabië staat 93ste op de wereldranglijst van de FIFA.

Nederlanders populair in Saudi-Arabië

Van Marwijk zit sinds zijn ontslag bij Hamburger SV begin 2014 zonder club. Eerder werkte de Limburger voor onder andere voor Fortuna Sittard, Feyenoord en Borussia Dortmund. Met Oranje werd hij op het WK van 2010 in Zuid-Afrika tweede achter Spanje.

Mocht het tot een overeenkomst komen, dan is Van Marwijk niet de eerste Nederlander die aan de slag gaat als bondscoach van Saudi-Arabië. Gerard van der Lem, Leo Beenhakker en Frank Rijkaard gingen hem voor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl