De technische recherche doet onderzoek in de trein
NOS Nieuws

Huiszoekingen in Brussel na aanslag Thalys

De Belgische politie heeft twee woningen in de Brusselse wijk Molenbeek doorzocht. De huiszoekingen maken deel uit van het onderzoek naar de dader van de verijdelde aanslag in de Thalys van afgelopen vrijdag.

De politie hoopt meer informatie te krijgen over de verblijfplaats van Ayoub el-Khazzani, de man die in de trein werd opgepakt met een kalasjnikov. Op één van de adressen woont volgens de Belgische krant De Standaard de zus van El-Khazzani.

Bij de huiszoekingen werd niemand gearresteerd, wel werden voorwerpen in beslag genomen. Volgens het federaal parket waren dat geen vuurwapens.

Gebeden

Volgens de Franse zender France Info heeft El-Khazzani vlak voor hij in Brussel op de Thalys stapte nog een website bezocht met islamitische gebeden.

De 26-jarige Marokkaan werd vrijdag in de trein overmeesterd door medepassagiers. Hij had een kalasjnikov met negen patroonhouders bij zich en was bewapend met een pistool en een mes.

Zelf zegt hij dat hij die wapens gevonden heeft in een park in Brussel en dat hij de passagiers van de Thalys daarmee geld wilde aftroggelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl