NOS Sport

Wereldtitel Rudisha op 800 meter

WK atletiek: wereldtitel Rudisha op 800 meter

David Rudisha heeft voor de tweede keer in zijn loopbaan de wereldtitel op de 800 meter veroverd. De Keniaan ging in de finale fel van start en slaagde erin iedereen achter zich te houden. De olympisch kampioen van Londen won in 1.45,84.

De Pool Adam Kszczot finishte in 1.46,08 als tweede. Zijn ferme eindsprint bracht hem nog net voorbij Amel Tuka uit Bosnië-Herzegovina. Nijel Amos (drie DL-zeges dit seizoen) en titelhouder Mohammed Aman waren al in de halve finales uitgeschakeld.

De 26-jarige Rudisha won na zijn titel in 2011 ook nog olympisch goud in 2012 (in een wereldrecord van 1.40,91), maar miste door een blessure de WK van 2013. Dit seizoen won hij bij zijn rentree in New York (Diamond League) en in Peking liet hij zien helemaal terug te zijn.

Goede eindsprint

Rudisha, die in het verleden de 400 meter liep, koos bewust voor een snelle start. "Ik maakte me geen zorgen. Ik wist dat ik een goede eindsprint had, het tempo kon controleren en iedereen van me af kon houden." De Keniaan kan zich nu helemaal richten op de Olympische Spelen van volgend jaar. "Deze klus zit erop, ik heb weer gewonnen. Nu ga ik me helemaal focussen op Rio."

'Deze klus zit erop, ik heb weer gewonnen'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl