NOS Sport

Martina naar halve finales 200 meter

  • EPA
    Churandy Martina wordt tweede in de series van de 200 meter

Churandy Martina heeft bij de WK atletiek overtuigend de halve finales van de 200 meter bereikt. De Nederlandse recordhouder liep in de series achter de Panamees Alonso Edward naar de tweede plaats.

Edward won in 20,11, Martina volgde met 20,22. Ook de Fransman Christophe Lemaitre (20,29) plaatste zich voor de volgende ronde.

Martina heeft wat last van een hamstring, maar liep in zijn race toch een goede bocht. "De bocht doet altijd pijn", reageerde hij na zijn race.

Martina voelt pijn door de hele bocht

Voor Martina is de WK in Peking een weerzien met de baan die hem in 2008 bijna een olympische medaille opleverde op de 200 meter. Martina finishte destijds als tweede achter de ongenaakbare Usain Bolt, maar werd later gediskwalificeerd. Hij had met zijn voet de witte lijn geraakt. "Ik heb daar niet aan gedacht. Ze hebben hier de baan veranderd", zei hij lachend na zijn serie.

Bolt en Gatlin ook verder

Usain Bolt en Justin Gatlin, de hoofdrolspelers van de spannende WK-finale op de 100 meter, hadden ook geen enkel probleem om verder te komen. Beiden konden op het rechte stuk naar de streep al vroeg afremmen. Bolt finishte ontspannen als winnaar in 20,28 seconden. Gatlin won zijn race onbedreigd in 20,19 seconden.

Gatlin voelt zich "gewoon goed"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl