NOS Sport

Griep bij Nederlandse WK-equipe

Grieperige Ente snel klaar op WK

Een gedeelte van de Nederlandse judoploeg heeft op de WK in Astana te kampen met griep. Zowel Birgit Ente als Sanne Verhagen is niet fit. "Ik moest vijf keer overgeven", reageerde Ente na haar diskwalificatie dinsdag in de tweede ronde.

"Ik voel me belabberd. Sanne was een beetje ziek en ik werd het gister ook. Fit was ik niet." Het kostte haar aan het einde van de partij de kop. "In de warming-up was ik goed. Judotechnisch ook."

Ente kwam echter al snel een straf achter te staan. "Ik dacht dat zij er ook één zou krijgen", verbaasde Ente zich over de jury. Maar Odette Giuffrida bleef sancties bespaard, waardoor Ente moest knokken. "Aan het einde zat er geen energie meer in het vat."

"Ze overdrijft"

Ze deed nog een laatste poging, maar ging daarbij over de schreef volgens de jury. "Wat er gebeurde? Een strekking van haar pols." Giuffrida reageerde verbaal op de actie. "Ja, je kan er bij schreeuwen. Maar ze overdrijft. Ze is Italiaanse, die kunnen dat wel."

En zo zag Ente een kans voorbijgaan om goede zaken te doen met het oog op Rio. "Dit is heel zuur. Ik had er meer van verwacht. Ik had een prima loting."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl