De windhoos vernielde een boerderij in het Noord-Hollandse Wieringerwerf
NOS Nieuws

'Mijn trampoline is net gevonden, drie kilometer verderop'

De schade is enorm bij drie boerderijen in het Noord-Hollandse Wieringerwerf, nadat maandagmiddag een windhoos door het dorp raasde. "De trampoline uit mijn tuin is net gevonden, drie kilometer verderop", vertelt inwoner Duco de Vries in het NOS Radio 1 Journaal.

De Vries wilde net zijn dochter ophalen bij de bushalte in het dorp. "Ik reed het erf af en kwam in een tunnel van licht terecht. Heel mooi, maar ook bizar. Buiten die tunnel was alles pikdonker." Twee boerderijen raakten zwaar beschadigd door de storm, de boerderij van De Vries liep lichte schade op.

Duizenden euro's

"Al mijn dakpannen zijn weg, de ramen liggen eruit en de trampoline was opeens verdwenen. Ik heb zeker een paar duizend euro schade", zegt het slachtoffer. De windhoos raasde slechts enkele minuten door het dorp, maar wist wel een schuur van de buurman van De Vries totaal te vernielen. De storm was zo plaatselijk dat er een kilometer verderop niets te merken was van de storm.

Ook andere delen van het land hadden te kampen met wateroverlast na wolkbreuken. Een aantal straten in Amsterdam staan blank en tunnels liepen vol.

Windhoos over Wieringerwerf

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl