Bart Bennema in gesprek met Dafne Schippers
NOS Sport

Trainer Schippers: ik wist dat het goed zat

Met een andere spanning dan normaal keek trainer Bart Bennema naar de zilveren 100 meter van zijn pupil Dafne Schippers. "Het was spannend, maar ook leuk. Ik was rustig, want ik wist dat het goed zat."

En dat het ook daadwerkelijk goed zat, dat bleek wel uit de race. Schippers finishte in de finale na 10,81 seconden, een Nederlands record. Dat had ze anderhalf uur eerder in de halve finales al op 10,83 gebracht.

"De finalerace was de beste", vindt Bennema. "De start was net iets beter en daarna liep ze veel beter door. Ze was na zeven passen verder dan ooit. Ze is van een mindere starter veranderd in een goede."

Coach Schippers: wist dat ze dit kon

Lachend lopen

De trainer wist al in de loop van de winter dat dit erin zat voor Schippers. In april tijdens een trainingskamp in Amerika wist hij het zeker: de 23-jarige atlete kan voor medailles gaan. En Schippers' beste nummer, de 200 meter, moet in Peking nog komen.

"Ze gaat die races lachend lopen. Ze geniet er nu des te meer van", besluit Bennema. Schippers start woensdagmiddag in de series van de 200 meter. Donderdag zijn de halve finales en vrijdag volgt de finale.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl