'Bad boy' Nick Kyrgios
NOS Sport

Extra straf voor 'bad boy' Kyrgios

Tennisser Nick Kyrgios krijgt naast de geldboete van 10.000 euro die hem eerder werd opgelegd vanwege wangedrag, een voorwaardelijke schorsing van de spelersbond ATP. Wanneer hij zich het komende half jaar opnieuw misdraagt, wordt hij voor 28 dagen geschorst en ontvangt hij een extra boete van 21.500 euro.

Kyrgios misdroeg zich onlangs tijdens de wedstrijd tegen Stan Wawrinka in de tweede ronde van het masterstoernooi van Montreal. Daarin zei hij dat zijn vriend en collega, de Australiër Thanasi Kokkinakis, het bed zou hebben gedeeld met de vriendin van Wawrinka, tennisspeelster Donna Vekic.

De microfoons pikten de woorden van de Australische 'bad boy' op en de uitspraken werden breed uitgemeten op de sociale media.

Maximale boete

De ATP had Kyrgios al een boete van 10.000 dollar opgelegd, de maximale boete voor onsportief gedrag. Bovendien kreeg hij een boete van 2.500 dollar vanwege opmerkingen tegen een ballenjongen.

Nu heeft de spelersbond het onderzoek naar zijn gedrag afgerond en komt het dus nog met een extra voorwaardelijke straf. Die gaat in als hij binnen een halfjaar voor 5.000 dollar aan boetes verzamelt of fysiek of verbaal geweld gebruikt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl