NOS Sport

Fraser-Pryce: komst Schippers goed voor de sport

Fraser wist wel dat Schippers zo snel was

Op de plek waar het voor haar allemaal begon met een olympische titel, greep ze maandagavond opnieuw goud. Dit keer ging het voor Shelly-Ann Fraser-Pryce in Peking om de wereldtitel op de 100 meter. Na een zwaar gevecht met Dafne Schippers.

Fraser-Pryce sprak lovend over Schippers. "Ik was niet verrast door haar kracht. Ze heeft geweldig gelopen dit seizoen", zei de winnares over de nummer twee uit Nederland.

Nieuwe gezichten belangrijk

De opkomst van Schippers is volgens Fraser-Pryce belangrijk voor de atletieksport. "De atletieksport heeft belang bij nieuwe gezichten. Ik ging er ook niet vanuit dat ik zo maar even de wereldtitel zou binnenhalen. Alles moet kloppen in de finale. Ik ben echt blij. Toen ik hier in 2008 mijn eerste grote titel won, wist ik niet goed wat er gebeurde. Nu kom ik terug en win ik weer. Geweldig", zei Fraser-Pryce tegen de NOS.

Voor Schippers had ze nog een prettige mededeling: Fraser-Pryce start niet op de 200 meter. Dat scheelt de Nederlandse weer een sterke concurrente. Eerder maakte de Amerikaanse olympisch kampioene Allyson Felix al bekend niet te starten op de 200 meter, die woensdag begint met de series. Zij concentreert zich op de 400 meter.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl