NOS Wielrennen

Lange sprint helpt Sagan aan ritzege

Sagan sprint naar ritzege in Vuelta

Peter Sagan heeft de derde etappe in de Vuelta op zijn naam geschreven. De Slowaak van Tinkoff, die in de Tour de France grossierde in ereplaatsen maar geen ritzege boekte, won in de rit van Mijas naar Málaga in de massaspurt, voor de Fransman Nacer Bouhanni en de Duitser John Degenkolb.

Het routeboek vermeldde een col van de eerste categorie, maar na het passeren van de top van de Puerto de León volgden nog ruim tachtig nagenoeg vlakke kilometers. En dus roken de sprinters hun kans.

Ze gedoogden een vroege vlucht van een achttal, maar nadat op veertien kilometer van de meet Maarten Tjallingii van Lotto-Jumbo als laatste was ingerekend, kon een sprint niet meer uitblijven. Via een lange spurt legde Sagan de sprintelite zijn wil op.

Tot mislukken gedoemd

Tjallingii had samen met de Fransman Sylvain Chavanel, de Colombiaan Walter Pedraza en de Slowaak Martin Velits al in de beginfase de aanval gekozen. De vier kregen gezelschap van de Eritreeër Nadnael Berhane, de Spanjaard Omar Fraile, de Fransman Alexis Gougeard en de Wit-Rus Ilja Kosjevoj. De koplopers werd een voorsprong gegund van maximaal ruim vier minuten, maar hun missie was tot mislukken gedoemd.

De lange vlucht was voor Fraile niet helemaal vruchteloos: het leverde hem de bergtrui op. Hij kwam op de Alto de Mijas (derde categorie) en de Puerto de León als eerste door en nam het klimmerstricot over van Pedraza.

Drie uitvallers

Op de derde Vuelta-dag vielen drie uitvallers te noteren. Paolo Tiralongo was ondanks de zware verwondingen die hij zondag aan een val had overgehouden, wel van start gegaan, maar de Italiaan staakte al snel de strijd.

De met knieklachten kampende Duitser Marcus Burghardt had de Vuelta al vóór het begin van de etappe voor gezien gehouden, terwijl na de finish de Zwitser Fabian Cancellara de handdoek in de ring wierp wegens buikgriep.

  • NOS
    Uitslag van derde etappe in de Vuelta
  • NOS
    Algemeen klassement in de Vuelta na de derde etappe

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl