Dafne Schippers heeft bij de WK atletiek de finale bereikt
NOS Sport

Schippers met record naar WK-finale 100 meter

Dafne Schippers heeft bij de WK atletiek in Peking overtuigend de finale van de 100 meter gehaald. De Nederlandse atlete won haar halve finale in 10,83 seconden, een Nederlands record. Haar oude record stond op 10,92. De finale is om 15.35 uur.

Schippers moest bij de eerste twee eindigen om zich rechtstreeks voor de eindstrijd te plaatsen. Dat lukte haar met verve in een zware serie. De Europese kampioene trof in haar race de Jamaicaanse Veronica Campbell-Brown (wereldkampioene 100 meter in 2007), de Ivoriaanse Muriëlle Ahouré (zilver op WK twee jaar geleden) en outsider Michelle-Lee Ahye uit Trinidad.

Schippers met record naar WK-finale 100 meter

Schippers: ik kan nóg harder

Dafne Schippers is de eerste Nederlandse die zich plaatst voor de finale op de 100 meter op een WK. Ze kan nog beter zegt ze: "De start was niet geweldig, ik denk dat het nog harder kan. Ik had er zoveel zin in. Ik moest mezelf in toom houden."

In de finale is de Jamaicaanse Shelly-Ann Fraser-Pryce de favoriete. Zij is dit seizoen de snelste vrouw op de 100 meter (10,74).

Schippers won twee jaar geleden bij de WK in Moskou brons op de zevenkamp. Eind mei hakte ze de knoop door om met het oog op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro voor de sprint te kiezen.

Schippers na record: ik kan nóg harder

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl