NOS SportAangepast

Verlinden pakt finaleplaats op WK

Joeri Verlinden heeft zich op de WK kortebaan in Dubai op knappe wijze voor de finale van de 100 meter vlinderslag geplaatst.

Hij liet in de series de twaalfde tijd noteren, maar eenmaal in de halve finales verbeterde hij zich aanmerkelijk en klokte met 50,91 de zevende tijd.

Stekelenburg en Driebergen niet in finale

Lennart Stekelenburg en Nick Driebergen strandden in de halve finales.

Voor Stekelenburg viel het doek op de 100 meter schoolslag. Hij tikte hij aan na 58,85. Daarmee eindigde Stekelenburg als laatste in z'n halve finale en kwam hij een halve seconde tekort voor een finale-ticket.

Nick Driebergen redde het niet op de 100 meter rugslag. De 23-jarige geboren Rijnsburger klokte in de series de vijftiende tijd, verbeterde zich met 51,86 in de halve finales, maar verder dan de 13de plaats kwam hij niet. De Rus Stanislas Donets was verreweg de snelste: 49,62.

Lochte snelste op 200 meter vrij

Ryan Lochte heeft de wereldtitel op de 200 meter vrije slag in de wacht gesleept. Met een tijd van 1.41,08 bleef de Amerikaan de concurrentie ruim voor.

Lochte is vooral een specialist op de rugslag en wisselslag, maar ook op de vrije slag kon dit keer niemand aan hem tippen. Danila Izotov, die eind november Europees kampioen werd op de 200 meter vrij, moest maar liefst 0,70 toegeven op de winnaar. De Tunesiër Oussama Mellouli greep het brons.

Franse zwemmers troeven Russen af

Frankrijk heeft op de WK kortebaan in Dubai de wereldtitel op de 4x100 meter vrije slag opgeëist. Met een tijd van 3.04,78 tikten Alain Bernard, Frédérick Bousquet, Fabien Gilot en Yannick Agnel zelfs aan in een Europees record.

De Fransen kregen de winst niet cadeau. Rusland leek er zelfs met het goud aan de haal te gaan. De razendsnel gestarte Danila Izotov viel echter stil en Agnel ging hem in de slotmeter voorbij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl