Tom Dumoulin beleeft een goede start van de Ronde van Spanje
NOS Wielrennen

Dumoulin was 'gesloopt' in slotfase Vuelta-rit

In de tweede etappe van de Vuelta werden de grote klassementsjongens al van voren verwacht. Maar het was Tom Dumoulin die zijn gezicht liet zien op de lastige slotklim.

"Ik schoof vroeg mee met een aanval van Quintana. Ik had niet echt een duidelijk plan, maar ik zat op een gegeven moment van voren", keek Dumoulin terug op de rit.

Gesloopt

Samen met Esteban Chaves sprintte de Nederlander vervolgens om de etappezege. Een sprint die hij even leek te winnen, maar toch moest hij het afleggen.

In de laatste kilometer deed hij met opzet geen kopwerk. "Ik wachtte op mijn sprint, maar ze hebben me te erg gesloopt om de overwinning te kunnen pakken."

"Ik heb nog maar zeven weken getraind na mijn val in de Tour, dus uiteindelijk mag ik er best blij mee zijn. Dat ik op een klim Quintana en Froome erafrijd, dat had ik niet gedacht."

Crash in Tour

De crash van Dumoulin in de Tour de France heeft een grote impact op hem gehad. "Ik heb een week of twee gebaald, maar daar werd ik niet echt vrolijker van", aldus de renner van Giant-Alpecin. "Ik heb de knop omgezet. Ik wil er nog een heel mooi naseizoen van maken en iedereen verrassen."

De vorm die hij nu laat zien, heeft hem zelf ook verrast. "Een hele leuke verrassing. Ik ben hier niet met klassementsambities, maar een dag of twee dagen de rode leiderstrui dragen is natuurlijk wel mooi."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl