NOS Nieuws

Ambulancepersoneel regio Rotterdam voert actie

Ambulancepersoneel voert weer actie voor een betere cao. In de regio Rotterdam zijn vandaag werkonderbrekingen. De komende dagen wordt ook in andere regio's actiegevoerd. Tussen 10.00 en 14.00 uur rukken de medewerkers alleen uit voor spoedgevallen. Andere ritten, zoals ziekenvervoer, worden niet gedaan.

De ambulancemedewerkers voeren al drie maanden stiptheidsacties. Ook zijn er publieksvriendelijke acties gehouden, zoals afgelopen week bij Sail. Bezoekers van het evenement konden toen een kijkje nemen in een ambulance en werden door medewerkers bijgepraat over hun werk. De afgelopen tijd waren er ook al een paar keer werkonderbrekingen.

Het ambulancemedewerkers zitten al acht maanden zonder cao. "Het is voor hen onbegrijpelijk dat werkgevers al zo lang halsstarrig zijn dat ze hun medewerkers geen fatsoenlijke loonsverhoging, goede arbeidsomstandigheden en een aanvaardbaar ouderenbeleid gunnen. Het is immers zwaar en zeer verantwoordelijk werk dat zij dag en nacht verrichten. Dat werkgevers dit niet weten te waarderen, is onaanvaardbaar", zegt een FNV-bestuurder op de website van de actievoerders.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl