One Direction tijdens de Billboard Music Awards
NOS Nieuws

'One Direction tijdelijk uit elkaar'

Fans wereldwijd hebben geschokt gereageerd op een bericht dat boyband One Direction een jaar uit elkaar gaat. De Britse krant The Sun meldt dat Harry Styles, Louis Tomlinson, Liam Payne en Niall Horan in 2016 aan soloprojecten willen werken.

"Ze zijn al vijf jaar samen, en dat is bijzonder voor een boyband", zegt een bron tegen de krant. "Ze verdienen het om nu een jaartje aan hun eigen projecten te werken."

Volgens de bron is de band niet van plan definitief uit elkaar te gaan. "Ze hebben helemaal geen ruzie en staan allemaal 100 procent achter de beslissing. Ze zijn niet uit elkaar en zijn van plan ergens in de toekomst weer bij elkaar te komen."

Zayn Malik

Het bericht werd breed overgenomen in de internationale media, al wil een woordvoerder van de band het niet bevestigen. "We reageren niet op speculaties."

Het bericht komt vier maanden na het vertrek van bandlid Zayn Malik uit de band. Volgens de krant heeft dat geen invloed gehad op het besluit en was de pauze doorgegaan "met of zonder Zayn".

The X Factor

Britse media schrijven dat als de plannen doorgaan, het voorlopige laatste concert van 1D op 31 oktober wordt gehouden in Sheffield. Na het vijfde album van de band, dat rond Kerst uitkomt, volgt even geen nieuwe tour. Wel zou de band rond die tijd nog enkele promotie-verplichtingen afwerken.

One Direction werd gevormd nadat de vijf leden elkaar hadden leren kennen bij de Britse versie van The X Factor. Ze hebben wereldwijd zo'n 50 miljoen albums verkocht.

Volgens The Sun is er vanuit Hollywood veel interesse in Styles en maakt Tomlinson een goede kans om jurylid te worden bij The X Factor. "Ze hebben allemaal bijzonder veel keus."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl