De woedende Vitesse-trainer Peter Bosz wordt gekalmeerd door Feyenoord-assistent Jean-Paul van Gastel
NOS Voetbal

Bosz boos op arbitrage, Gözübüyük weigert commentaar

Lang leek het duel tussen Feyenoord en Vitesse af te stevenen op een doelpuntloze remise. Mede door twee discutabele beslissingen van arbiter Serdar Gözübüyük stond Vitesse na afloop toch met lege handen. Briesend en tierend liep Peter Bosz van het veld. "Soms zijn scheidsrechters gewoon bang."

De woede van Bosz werd gewekt door een situatie aan het einde van de eerste helft, waarbij Isiah Brown in het strafschopgebied van Feyenoord onderuit werd gegleden door Rick Karsdorp. Waar Gözübüyük geen strafschop zag in die situatie, legde hij de bal in de tweede helft wel op de stip toen Terence Kongolo door Guram Kashia werd geraakt.

Bosz: soms zijn scheidsrechters gewoon bang

Bosz schudt geen handen

"Kashia raakte hem, maar dat was buitenspel", wist Bosz. "Dat had ik ook niet gezien, moet ik eerlijk zeggen. Maar in de kleedkamer hebben de jongens het laten zien. En bij die sliding van Karsdorp in de eerste helft vraag ik me af wat hij gedaan had als het aan de andere kant was geweest."

Na afloop weigerde Bosz het arbitrale trio de hand te schudden. Toch had dat niet te maken met de wedstrijd, aldus Bosz. "Ik geef die gasten nooit een hand."

Gözübüyük weigert commentaar

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst had begrip voor zijn collega na afloop: "Ik begrijp Peter heel goed. Als je kijkt naar die sliding van Rick Karsdorp in de eerste helft, dan neem je veel te veel risico. Voor hetzelfde geld legt hij hem op de stip. In de tweede helft krijgen wij hem wel. Ik was er blij mee natuurlijk, want daardoor win je de wedstrijd."

Scheidsrechter Gözübüyük weigerde na het zien van de samenvatting en het horen van het commentaar daarbij om voor de camera te verschijnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl