NOS Wielrennen

Dumoulin grijpt net naast zege, Chaves wint

Dumoulin grijpt net naast zege, Chaves wint

Tom Dumoulin is er in de Vuelta net niet in geslaagd de tweede etappe te winnen. De kopman van Giant-Alpecin moest in de rit naar Caminito del Rey Esteban Chaves voor zich dulden.

De etappe werd overschaduwd door een massale en zware valpartij op zo'n dertig kilometer van de meet. David Tanner en Przemyslaw Niemiec waren de grootste slachtoffers en moesten de Vuelta verlaten.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Imposante inhaalrace

Ook Vincenzo Nibali lag op de grond, samen met z'n zwaargehavende ploegmaat Paolo Tiralongo. De Italiaan, Vuelta-winnaar in 2010, kon pas weer na enkele minuten op de fiets stappen. Met een imposante inhaalrace wist hij net voor de finale weer aan te sluiten bij het peloton.

Op de slotklim (derde categorie) zocht Dumoulin als eerste de aanval. In zijn kielzog volgden Nairo Quintana, Chaves en Nicolas Roche. Nibali moest vrijwel direct weer lossen in het voorste peloton.

Nibali verliest minuut

Vreemd genoeg kon Quintana het tempo van de anderen niet volgen en niet veel later moest ook Roche passen. Dumoulin vocht in de lastige laatste meters voor wat hij waard was, maar kwam tegen de sterke Colombiaan van Orica-GreenEdge net tekort.

Chris Froome en Alejandro Valverde hielden de schade ten opzichte van Quintana beperkt tot enkele seconden, maar Nibali moest zijn eerdere inspanningen bekopen: de kopman van Astana verloor een minuut.

"Keihard voor gewerkt"

Dumoulin leek goed te kunnen leven met zijn tweede plaats. "Ik heb hier keihard voor gewerkt en ben blij dat het zo heeft uitgepakt", sprak hij na afloop.

"Ik had twee weken nodig om te herstellen na mijn val. Vanaf dat moment was ik vastberaden om nog sterker terug te komen."

  • NOS
    De uitslag van de tweede etappe
  • NOS
    Het algemeen klassement na de tweede etappe

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl