Jasper Cillessen hield tegen zijn oude club zijn doel schoon

Inspiratieloos Ajax klopt machteloos NEC

Ajax heeft ook zijn derde wedstrijd van het seizoen gewonnen: in Nijmegen werd NEC met 2-0 opzij gezet. Net als bij de twee eerdere overwinningen, was het verre van imposant wat de Amsterdammers lieten zien.

Een gebrek aan tempo en ideeën, dat was het verhaal van de eerste helft. Ajax kon nog het meeste aanspraak maken op een voorsprong. Arek Milik stuitte op doelman Hannes Halldórsson, waar hij beter had kunnen afleggen op Lasse Schöne. Hij kreeg een herkansing, waarbij de bal via een verdediger op de paal belandde.

NEC creëerde geen enkele kans. Bij een snelle Nijmeegse counter kwam Ajax wel goed weg, toen Kristján Emilsson, die op weg was naar het Amsterdamse doel, de bal van zijn voet liet springen.

Kort na rust trof Milik wel doel. Met een laag schot vanaf de rand van de zestien verraste hij Halldórsson, die er niet goed uitzag. NEC had geen antwoord en wist het spel maar af en toe naar de Amsterdamse helft te verplaatsen. Op de Nijmeegse helft was het daardoor dringen geblazen en hoewel Ajax een hoger tempo hanteerde dan voor de rust, wist het geen openingen te creëren..

Slechts een korte fase had NEC een licht overwicht, maar de machteloze Nijmegenaren kwamen zelfs niet in de buurt van een kans. Kort voor tijd gleed Rens van Eijden een voorzet van invaller Daley Sinkgraven tegen het eigen net.