NOS Sport

Opnieuw ruime zege hockeysters op EK

Nederland legt ook Spanje over de knie

De Nederlandse hockeysters hebben ook hun tweede wedstrijd bij de EK in Londen met ruime cijfers gewonnen. Een dag na de 9-0 zege op Polen werd Spanje, de nummer veertien van de wereld, met 8-1 aan de kant gezet door de wereldkampioenen.

Daar zag het na het eerste kwart nog niet naar uit. In die fase van de wedstrijd wist alleen Carlien Dirkse van den Heuvel het vijandelijke doel te vinden. De Spaanse doelvrouw keerde aanvankelijk nog een Nederlandse strafcorner, maar liet de rebound vanaf de rand van de cirkel door de benen glippen.

Mislukte strafcorner

In het tweede en derde kwart zette Oranje de opponent, die volop de aanval bleef zoeken, met telkens drie doelpunten in hoog tempo op flinke achterstand. De treffers kwamen van achtereenvolgens Kelly Jonker (22ste minuut), Marloes Keetels (24), Eva de Goede (28), Naomi van As (31), opnieuw Kelly Jonker (35) en Caia van Maasakker uit een strafcorner (38).

In de slotfase maakte Van Maasakker er 8-0 van door na een mislukte strafcorner met een harde knal Ruiz alsnog te passeren. Het laatste woord was aan Spanje, dat dankzij een tip-in van Berta Bonastre de Nederlandse keepster Joyce van Sombroek toch nog een bittere middag bezorgde.

Op snelheid

Aanvoerster Maartje Paumen kon natuurlijk niet anders dan tevreden zijn over de ruime zege. "Ik geloof dat we nog nooit zo ruim van Spanje gewonnen hebben. Zelfs op dit trage veld kwamen we er op snelheid met goede combinaties doorheen."

Dat zij zelf niet aan scoren toekwam omdat zij telkens aan de kant zat op de momenten dat Nederland een strafcorner mocht nemen, deerde de specialiste niet. "We hebben gelukkig twee goede schutters. Dus het maakte vandaag niet uit. Caia maakte ze mooi."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl