Sifan Hassan in koppositie tijdens haar halve finale op de WK.
NOS Sport

Sifan Hassan plaatst zich overtuigend voor de finale

Sifan Hassan heeft zich eenvoudig geplaatst voor de finale op de 1500 meter. Ze won haar halve finale in een tijd van 4.15,38.

Hassan bouwde haar race op zoals ze het liefste doet. Achteraan beginnen en in de laatste twee rondes versnellen. Op de laatste meters liep ze weg van haar concurrenten; de Ethiopische Dawit Seyaum en de Zweedse Abeba Aregawi.

Hassan zal ook tijdens de finale op dinsdag haar eigen race proberen te lopen. "Ik laat anderen het tempo maken. Ik ben geen haas, ik kom voor de medailles. Ik heb heel hard gewerkt, ik heb minder wedstrijden gelopen. Ik heb alles gedaan voor dit WK, dus ik moet een medaille halen."

Hassan overtuigend naar finale 1.500 meter

Maureen Koster uitgeschakeld

De andere Nederlandse troef op de 1500 meter Maureen Koster finishte als laatste in haar halve finale en is daarmee uitgeschakeld. Ze baalt enorm, vertelde ze na afloop. "Ik weet niet precies wat er gebeurde. Ik liep goed vooraan, misschien ben ik iets te snel meegegaan toen er versneld werd. De laatste 200 meter was heel zwaar. Ik kon het niet meer houden op het eind."

De finale van de 1500 meter bij de vrouwen is dinsdag om 14.35 uur. De finale is live te zien bij de NOS.

Koster stort in en eindigt als laatste op 1.500 m
Maureen Koster teleurgesteld na halve finale 1500 meter
WK atletiek reactie Sifan Hassan

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl