NOS Sport

Broersen loopt WK-medaille mis

Broersen loopt WK-medaille mis na 800 meter

Nadine Broersen is er niet in geslaagd een medaille binnen te halen op de WK atletiek. Na een goede tweede dag eindigde de 25-jarige atlete uiteindelijk als vierde op de zevenkamp. De wereldtitel ging naar de Britse olympisch kampioene Jessica Ennis-Hill, die 6669 punten verzamelde.

Broersen, vorig jaar tweede bij de Europese kampioenschappen, begon zondag als zevende aan het vijfde onderdeel (verspringen). De dag ervoor had een teleurstellende 200 meter haar teruggeworpen in het klassement.

Zondag herstelde ze zich bij het verspringen en het speerwerpen. Als nummer twee begon ze aan de afsluitende 800 meter met een kleine voorsprong op de Canadese Brianne Theisen Eaton (8 punten) en de Letse Ikauniece-Admidina (14). Die marge kon ze niet behouden.

Moeizame aanloop

Broersen kende door een enkel- en voetblessure een moeilijke aanloop naar de WK. Ze miste in Peking op de 100 meter horden en 200 meter duidelijk wedstrijdritme. De technische nummers liepen goed.

De wereldkampioene indoor van 2014 had zondag bovendien het geluk dat de Britse Katarina Johnson-Thompson wegviel uit het klassement. Johnson-Thompson noteerde drie ongeldige pogingen bij het verspringen en zag daarmee als nummer twee uit het tussenklassement haar medaillekansen verdwijnen.

Nadine Visser eindigde als achtste en Anouk Vetter als twaalfde.

Ennis-Hill pakt goud op zevenkamp, Broersen vierde

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl