Max Verstappen op het circuit van Spa-Francorchamps
NOS SportAangepast

Hamilton wint, Verstappen indrukwekkend achtste

Max Verstappen heeft zichzelf na een indrukwekkende inhaalrace op het circuit van Spa-Francorchamps beloond met de achtste plaats bij de grand prix van België.

De 17-jarige coureur had de vele Nederlandse fans, die speciaal voor hem naar de dichtstbijzijnde race van de Formule 1-kalender waren afgereisd, een inhaalrace beloofd. En die kwam er.

Mooie manoeuvres

Na een uitstekende start schoof Verstappen in zijn Toro Rosso al van de achttiende positie op naar de twaalfde plaats, waarna hij de opwinding op de tribunes nog eens verhoogde door met mooie manoeuvres langs Marcus Ericsson en Felipe Nasr te gaan.

"Bij die inhaalacties zag ik al dat publiek voor mij juichen, dat was geweldig om te zien", reageerde Verstappen ook zichtbaar vrolijker dan zaterdag na afloop van de tegenvallende kwalificatie.

Achtste

In de slotfase slaagde Verstappen er ook nog eens in om de Williams van Valtteri Bottas te passeren. Vervolgens probeerde Verstappen het ook bij Kimi Räikkönen (Ferrari), maar die actie was iets te druistig.

Toch pakte de Nederlander nog een plaatsje winst. Dat had hij te danken aan een lekke band bij Sebastian Vettel, die gestraft werd voor zijn gedurfde gok om zijn Ferrari slechts een keer naar binnen te brengen voor een bandenwissel.

Hamilton wint

De winst ging naar Lewis Hamilton, die vanaf de start van pole position geen moment in de problemen is geweest. Daarachter werd diens Mercedes-teamgenoot Nico Rosberg tweede. Daar moest de Duitser nog wel voor werken, want door een beroerde start zag hij Sergio Perez, Daniel Ricciardo en Valtteri Bottas voorbij komen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl